Huidfonds project “Focus op mij, niet op mijn huid”

Psoriasis is een veelvoorkomende, chronische huidaandoening en heeft een grote negatieve impact op het lichamelijke, emotionele en sociale functioneren en welbevinden, oftewel de kwaliteit van leven. Uit onderzoek blijkt dat in de dagelijkse dermatologische praktijk de kwaliteit van leven weinig wordt besproken. Hierdoor krijgen mensen met psoriasis niet de optimale zorg terwijl deze behoefte er wel is ( World Health Organization, 2016).

Het Huidfonds wil tools en aanbevelingen ontwikkelen voor mensen met psoriasis en hun zorgverleners om de kwaliteit van leven beter bespreekbaar te maken in de spreekkamer en daarmee de zorg te verbeteren.

Als eerste stap organiseert het Huidfonds focusgroepen met mensen met psoriasis om van hen te horen wat de impact is van hun psoriasis op de kwaliteit van leven, in hoeverre daar in de spreekkamer over wordt gesproken en hoe de zorg voor mensen met psoriasis verbeterd zou kunnen worden. Vervolgens organiseert het Huidfonds focusgroepen met zorgverleners om dit ook met hen te bespreken.

Wil jij hierover meepraten? Meld je aan voor de focusgroep!

De focusgroepen met mensen met psoriasis vinden plaats op dinsdag 30 mei en donderdag 1 juni van 18:30 tot 21:00. Locatie: Richterslaan 62, Nieuwegein. Er is een broodmaaltijd aanwezig en reiskosten worden vergoed.

Als je mee wilt doen, kun je je aanmelden als geïnteresseerde. Op basis van de aanmeldingen wordt er door het Huidfonds een selectie gemaakt voor de deelnemers. Wanneer je je hebt aangemeld, ontvang je uiterlijk 16 mei ontvang per mail bericht of je bent geselecteerd voor een van de focusgroepen.

Help jij mee? Ja, ik meld me aan.